Welk internetgebruik past bij jouw bedrijf?

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om op de bedrijfskosten te besparen. Je wilt immers een zo groot mogelijke winst behalen aan het eind van ieder jaar! Een van de kostenposten waarop veel bedrijven kunnen besparen is het zakelijk internet pakket wat zij hebben afgesloten. Veel Nederlandse providers bieden speciale internetpakketten aan, die organisaties kunnen laten meegroeien met de groei van de organisatie zelf. Op het moment dat je bijvoorbeeld meer servers gebruikt om het toenemend aantal bezoekers op je website te kunnen verwerken, kun je zakelijk internet pakket eveneens vergroten. Zo blijven de servers snel en voorkom je storingen of traag internet binnen je bedrijf!

Internetpakketten met elkaar vergelijken

Op internet vind je tal van verschillende vergelijkingstools om internetpakketten met elkaar te vergelijken. Deze vergelijkingstools zijn niet alleen handig voor het vergelijken van pakketten voor particulieren, ook zakelijke klanten kunnen deze vergelijkingstools gebruiken. Met een vergelijkingstool zie je in een oogopslag welk zakelijk internet pakket het meest voordelig voor je is. Zo voorkom je dat je maandelijks te veel betaalt voor het gebruik van internet binnen je organisatie. Dergelijke vergelijkingstools kun je ook gebruiken voor het vergelijken van energieleveranciers, telefoonabonnementen, enzovoorts.

Snel internet voor je eigen servers

Wanneer je een webwinkel op een eigen server laat draaien is het van groot belang dat je snel internet afgesloten hebt. Je wilt immers voorkomen dat je webwinkel het grootste deel van de tijd niet te bereiken is. Let daarbij ook goed op de bandbreedte die je mag verbruiken met je zakelijk internet pakket. Het zou zonde zijn als je deze bandbreedte maandelijks overschrijdt of juist lang niet haalt! Op internet vind je meer informatie over de geschikte bandbreedte bij verschillende formaten webwinkels. Vaak kun je het internetpakket wel naar boven bijstellen, maar niet naar beneden.